Вовед

  • Aleksandar Donski

Abstract

На 29 октомври 2010 година, во организација на Институтот за историја и археологија (ИНИСА) на Универзитет „Гоце Делчев“ се одржа Научен симпозиум посветен на животот и делото на Јосиф Ковачев, еден од најистакнатите штипски и македонски мислители и педагози. Симпозиумот „Јосиф Ковачев и неговото време“ започна во 9.30 часот, кога во Градската црква „Св. Никола“ во Штип се одржа панихида посветена на Јосиф Ковачев.
Published
Apr 11, 2013
How to Cite
DONSKI, Aleksandar. Вовед. Годишен зборник - Институт за историја и археологија, [S.l.], v. 2, n. 1, p. pp.7-8, apr. 2013. ISSN 1857-8802. Available at: <http://js.ugd.edu.mk/index.php/INISA/article/view/57>. Date accessed: 18 dec. 2018.