Образованието за учители по втората светска војна

  • Marija Koceva

Abstract

Корените на образованието за учители во Штип почиваат во делото на штипјанецот Јосиф Ковачев уште пред повеќе од едно и пол столетие. Повеќе од 140 години јадрото на импулсите за растежот на хуманистичката мисија на македонското учителство зрачи од Штип и Штипско.
Published
Apr 11, 2013
How to Cite
KOCEVA, Marija. Образованието за учители по втората светска војна. Годишен зборник - Институт за историја и археологија, [S.l.], v. 2, n. 1, p. pp.191-195, apr. 2013. ISSN 1857-8802. Available at: <http://js.ugd.edu.mk/index.php/INISA/article/view/69>. Date accessed: 18 dec. 2018.