КЕТЕРИНГОТ КАКО ТРЕНД ВО УГОСТИТЕЛСТВОТО И ФАКТОР ЗА РАЗВОЈОТ НА ТУРИЗМОТ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

  • Зоран Николовски
  • Билјана Николовска
  • Јулијана Саздова

Abstract

Во овој труд ќе биде опфатен кетерингот
како современ начин на давање на
угостителските услуги, но надвор од
угостителските објекти. Во последно време, овој
тренд на давање угостителски услуги е мошне
популарен давајќи му на угостителството
поголема улога во развојот на туризмот во
нашата земја. Но, со развојот на овој тренд,
денес, исто така, значително се зголемува и
прометот од кетеринг-услугите во споредба со
изминатите години, а сето тоа директно
придонесува и за побрз раст на бруто домашниот
производ во нашата земја.

Published
2018-09-02