ПОЛИТКОРЕКТНОСТА ВО МАКЕДОНСКАТА ЈАЗИЧНА СРЕДИНА

  • Емил Ниами

Abstract

Терминот „политкоректност“ (политичка коректност) сѐ почесто го слушаме во секојдневниот живот, а најмногу кога станува збор за јавната комуникација. Без оглед на ваквата распространетост, може да се каже дека темата за политичката коректност, како и самиот термин, нема добиено целосна осмисленост во научната литература, особено кога станува збор за истражувањата во областа на лингвистиката.

Published
Jan 12, 2017
How to Cite
НИАМИ, Емил. ПОЛИТКОРЕКТНОСТА ВО МАКЕДОНСКАТА ЈАЗИЧНА СРЕДИНА. ФИЛКО / FILKO, [S.l.], v. 1, p. 639-643, jan. 2017. Available at: <http://js.ugd.edu.mk/index.php/fe/article/view/1681>. Date accessed: 13 dec. 2019.
Section
Articles