ПОЕТСКИОТ БЛЕСОК НА ГЕНАДИЈ АЈГИ ВО МАКЕДОНСКИ КОНТЕКСТ

  • Кристина Николовска

Abstract

Поетскиот блесок на грандиозниот чувашки поет Генадиј Ајги на македонски јазик блесна во далечната 1993 година кога “раздени“ во книга на лауреатот на култните “Струшки вечери на поезијата“. Тој импозантен избор, таа културна историја е вистински блесок на културите – македонската и руската (чувашката), но и блесок на светската поезија.

Published
Jan 12, 2017
How to Cite
НИКОЛОВСКА, Кристина. ПОЕТСКИОТ БЛЕСОК НА ГЕНАДИЈ АЈГИ ВО МАКЕДОНСКИ КОНТЕКСТ. ФИЛКО / FILKO, [S.l.], v. 1, p. 655-661, jan. 2017. Available at: <http://js.ugd.edu.mk/index.php/fe/article/view/1683>. Date accessed: 17 nov. 2018.
Section
Articles