ДИНАМИЗИРАЊЕ НА КУЛТУРНАТА ДИПЛОМАТИЈА ВО РУСКО-МАКЕДОНСКИТЕ ОДНОСИ, НАЈНОВИ ПОКАЗАТЕЛИ

  • Васко Шутаров

Abstract

Предмет на статијата е развојот на јавната и културната дипломатија во односите помеѓу Руската Федерација и Република Македонија. Кој сегмент од надворешно-политичките односи се нарекува културна дипломатија? Аспекти на поновата руска и македонска културна дипломатија. Генеза на развојот на односите во сферата на културната дипломатија, со посебен акцент на последната декада (2006-2016). Перспективи и проекции во развојот на културната дипломатија помеѓу двете земји.

Published
Jan 18, 2017
How to Cite
ШУТАРОВ, Васко. ДИНАМИЗИРАЊЕ НА КУЛТУРНАТА ДИПЛОМАТИЈА ВО РУСКО-МАКЕДОНСКИТЕ ОДНОСИ, НАЈНОВИ ПОКАЗАТЕЛИ. ФИЛКО / FILKO, [S.l.], v. 1, p. 1117-1125, jan. 2017. Available at: <http://js.ugd.edu.mk/index.php/fe/article/view/1733>. Date accessed: 17 oct. 2019.
Section
Articles