Влијанието на структурните карактеристики на карпестиот материјал врз трошоцитe за изработка на хоризонтални рударски простории - Doneva, Nikolinka; Despotov, Zoran; Hadzi Nikolova, Marija; Mijalkovski, Stojance (Natural Resources and Technology, 2014)
Во овој труд се претставени структурните карактеристикина карпестиот материјал и нивното влијание врз трошоците за изработкана хоризонтални рударски простории. Анализирана е изработката нахоризонтални рударски простории во иста работни средини, но со различниструктурни карактеристики и се утврдени трошоците за нивна изработка.