Методологија за изработка на економска оценка за утврдување на оправданоста за експлотација на рудно наоѓалиште - Mijalkovski, Stojance; Despodov, Zoran; Mirakovski, Dejan; Hadzi Nikolova, Marija; Doneva, Nikolinka (Natural Resources and Technology, 2014)
Во овој труд ќе биде презентирана методологија за изработка наекономска оценка за утврдување на оправданоста за експлоатацијана одредена металична или неметалична минерална суровина односноотворање на нов рудник.