Оскултација на дренажниот систем и системот на циклонирање на хидројаловиштето на рудник "Саса"- М. Каменица (Natural Resources and Technology, 2016)
Во овој труд се презентирани резултатите од техничкиот мониторинг– оскултација на дренажниот систем и работата на системот захидроциклонирање на Рудникот „Саса“ – М. Каменица за 2014 година.Ефикасното функционирање на овие системи е од посебно значењеза стабилноста на јаловишната брана. Уште повеќе, водата која прекудренажниот систем се испушта во околните водотеци може да има големовлијание врз животната средина. Поради сето ова, од посебно значење ередовното мониторирање и следење на присуството на ситни фракции вопесокот од кој се гради браната и квалитетот и квантитетот на водата којапреку дренажниот систем се испушта во околните водотеци.