Логистика на патници на домашни аеродроми - Ivanovski, Marjan; Despodov, Zoran; Krstev, Boris; Мilanovski, Мishe; Krstev, Aleksandar (Natural Resources and Technology, 2016)
Како што покажуваат статистиките, воздушниот сообраќај е еден од најзастапените во нашето општество и од ден на ден сѐ повеќе сезголемува неговата примена. Карактеристично за воздушниот сообраќаји транспорт е неговата брзина, но таа брзина е зависна од многу фактори.Некои од тие фактори се: брзината и капацитетот на авионите, брзината натранспорт на стоките до аеродромските складишта и од нив до авионите,брзината на процесирање на податоците за патниците и проследување нанивниот багаж до соодветното место за утовар во авионот, брзината насистемот за пренос на багажот на еден патник до соодветното место заутовар во авионот, како и брзината на персоналот кој ракува со него. Вопонатамошниот текст ќе ги разработиме сите фактори коишто влијаат врзбрз и успешен воздушен транспорт.