Можни ресурси за рециклирање од индустриски и електронски отпади со современи технологии - Popandonov, Marjan; Krstev, Dejan; Popandonov, Goran; Krstev, Aleksandar; Krstev, Boris (Natural Resources and Technology, 2014)
Рециклирањето на индустрискиот отпад и електронскиот отпадсе круцијален проблем во идните современи технологии ширум светот.Потребата за метали, развојот на индустриите и огромните потреби одметали за индустријата се предизвик при изнаоѓањето на технологии заупотребливи отпади за преработка и производство на метали и другиматеријали. Индустрискиот отпад (сите примероци на индустрискиотпади), особено електронскиот отпад, се можни и соодветни „суровиматеријали” за иднината. Во овој труд ќе бидат прикажани новите трендовии перспективи за повторна употреба на отпадните материјали како можниресурси за добивање и производство на корисни метали и материјали.