(untitled) (Journal of Agriculture and Plant Sciences, 2013)
Цел на испитувањата беше изучување на биолошките и квалитетните својства на најдобрите нови и перспективни сорти памук, создадени во Македонија и Бугарија, и на основа добиените резултати од многугодишните испитувања, испитуваните сорти може да се применат во реоните на Струмица и во други реони, со слични агроеколошки услови.