КЕТЕРИНГОТ КАКО ТРЕНД ВО УГОСТИТЕЛСТВОТО И ФАКТОР ЗА РАЗВОЈОТ НА ТУРИЗМОТ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА - Николовски, Зоран; Николовска, Билјана; Саздова, Јулијана (Challenges of Tourism and Business Logistics in the 21st Century, 2018)
Во овој труд ќе биде опфатен кетерингот како современ начин на давање на угостителските услуги, но надвор од угостителските објекти. Во последно време, овој тренд на давање угостителски услуги е мошне популарен давајќи му на угостителството поголема улога во развојот на туризмот во нашата земја. Но, со развојот на овој тренд, денес, исто така, значително се зголемува и прометот од кетеринг-услугите во споредба со изминатите години, а сето тоа директно придонесува и за побрз раст на бруто домашниот производ во нашата земја.