КЕТЕРИНГОТ КАКО ТРЕНД ВО УГОСТИТЕЛСТВОТО И ФАКТОР ЗА РАЗВОЈОТ НА ТУРИЗМОТ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА - Николовски, Зоран; Николовска, Билјана; Саздова, Јулијана (Challenges of Tourism and Business Logistics in the 21st Century, 2018)
Во овој труд ќе биде опфатен кетеринготкако современ начин на давање наугостителските услуги, но надвор одугостителските објекти. Во последно време, овојтренд на давање угостителски услуги е мошнепопуларен давајќи му на угостителствотопоголема улога во развојот на туризмот вонашата земја. Но, со развојот на овој тренд,денес, исто така, значително се зголемува ипрометот од кетеринг-услугите во споредба соизминатите години, а сето тоа директнопридонесува и за побрз раст на бруто домашниотпроизвод во нашата земја.