ВЛИЈАНИЕТО НА СООБРАЌАЈНАТА ПОВРЗАНОСТ ЗА РАСТ НА ТУРИЗМОТ ВО ДОЈРАНСКИОТ РЕГИОН - Atanasoski, Drasko (Challenges of Tourism and Business Logistics in the 21st Century, 2015)
Целта на овој проект е да се согледа влијанието на сообраќајната инфраструктура и поврзаност за раст на туризмот во Дојран. Истражувајќи дојдовме до многу информации кои уште еднаш потврдија какво богатство имаме во државата.За оваа цел ги одбравме поразвиените европски езера Комо и Лугано во Италија, Женевското Езеро во Швајцарија и езерото Балатон во Унгарија, и можноста нивните начини на сообраќајна поврзаност да бидат применети во Дојран.