Организација на научни и стручни конференции и нивниот придонес во науката - Saneva, Dusica; Metodijeski, Dejan (Challenges of Tourism and Business Logistics in the 21st Century, 2016)
Основна цел на овој труд е презентација на материјал поврзан со научните и стручни конференции и нивниот придонес во науката. Во трудот е опфатен историскиот развој на конференциите, дефинирањето и поделбата на конференциите според различни критериуми. Исто така, посветено е внимание на организацијата на конференциите и нивното академско, но и економско значење за дестинациите каде се одржуваат. На крајот од трудот дадени се заклучните согледувања.