ИСТРАЖУВАЊЕ НА ТУРИСТИЧКИТЕ ПОТЕНЦИЈАЛИ НА ОПШТИНА ЗРНОВЦИ - Ташков, Нако; Ананијева, Ивана; Атанасова, Симона (Challenges of Tourism and Business Logistics in the 21st Century, 2016)
Руралниот туризам е, за жал, вид на туризам на кој во Република Македонија не му е посветено доволно внимание. Иако не се доволно истражени, сепак, Македонија поседува многу големи потенцијали за развој на овој вид туризам. Затоа, во овој труд решивме да ги претставиме потенцијалните можности за развој на туризамот во општина Зрновци, под која припаѓаат 3 рурални средини, и тоа: село Зрновци, село Видовиште и село Мородвис.