Карактеристики на некои атипични бактериски соеви добиени во текот на изолирањето на бактеријата Erwinia Amylovora
Abstract
Проучени се патогени, одгледувачки и биохемиски-физиолошки карактеристики на пет соеви на бактерии од ткивата на оболени круши и дуњи, инфицирани со Erwinia amilovora.Downloads
Published
23.04.2013
Issue
Section
Articles
License
The intellectual property and copyright on the original content of all scientific contributions in the published paper shall remain with the authors. Authors give permission to the JAPS owner to publish the paper. All authors agree to publish the paper under Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International license (CC BY-NC-ND 4.0).
How to Cite
Карактеристики на некои атипични бактериски соеви добиени во текот на изолирањето на бактеријата Erwinia Amylovora. (2013). Journal of Agriculture and Plant Sciences, pp.31. https://js.ugd.edu.mk/index.php/YFA/article/view/309