Напоредно влијание на урас и KAN на основа NPK врз приносот и некои морфолошки својства кај пиперката

Authors

  • Vasil Kocevski
  • Dobrin Jakimov
  • Milan Jekik

Abstract

Урасот, ново N ѓубриво (27% N) на нашата фабрка во Т.Велес споредено со KAN (27% N) во двегодишното полсо испитување кај пиперката сорта „Куртова Капија“. Почвата е алкален алуминиум, малку сиромашна со хумус и средно обезбедена со фосфор и калиум.

Downloads

Published

22.04.2013

How to Cite

Напоредно влијание на урас и KAN на основа NPK врз приносот и некои морфолошки својства кај пиперката. (2013). Journal of Agriculture and Plant Sciences, pp.3. https://js.ugd.edu.mk/index.php/YFA/article/view/289

Most read articles by the same author(s)

1 2 3 > >>