Напоредно влијание на урас и KAN на основа NPK врз приносот и некои морфолошки својства кај пиперката
Abstract
Урасот, ново N ѓубриво (27% N) на нашата фабрка во Т.Велес споредено со KAN (27% N) во двегодишното полсо испитување кај пиперката сорта „Куртова Капија“. Почвата е алкален алуминиум, малку сиромашна со хумус и средно обезбедена со фосфор и калиум.Downloads
Published
22.04.2013
Issue
Section
Articles
License
The intellectual property and copyright on the original content of all scientific contributions in the published paper shall remain with the authors. Authors give permission to the JAPS owner to publish the paper. All authors agree to publish the paper under Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International license (CC BY-NC-ND 4.0).
How to Cite
Напоредно влијание на урас и KAN на основа NPK врз приносот и некои морфолошки својства кај пиперката. (2013). Journal of Agriculture and Plant Sciences, pp.3. https://js.ugd.edu.mk/index.php/YFA/article/view/289